Ludnica na Brkovima u Osijeku (Medium klub) - Galerije

Petak, 9 Studeni, 2012.

Brkovi su se prometnuli u jednu od udarnih igli hrvatske glazbene scene koja će nedvojbeno rasprodati ulaznice i napraviti živu, gromoglasnu atmosferu na radost i zadovoljstvo publike te ugostitelja.

Potvrdio je to i njihov posljednji koncert u osječkom Mediumu gdje se osim dobre cjelovečernje zabave mogao čuti dvosatni nastup kojeg karakterizira jedinstvena kombinacija turbofolk poetike i hard rock, metal i punk glazbene podloge. To možda i nije posve novi glazbeni koncept, ali je očito nešto što se publici trenutačno dopada, a u prilog tome govori i činjenica kako su okupljeni neprekidno pjevala sve pjesme Brkova.  

Iako se za početak svirke čekalo do ponoći, čini se kako to nikoga nije posebice ometalo jer su konobari imali pune ruke posla kako bi zadovoljili brojna žedna grla. Tražila se kartva više. Štoviše, klub je bio toliko pun da svirci nisu mogli prisustvovati svi oni koji su to željeli te su neki morali ostati ispred ulaza.

Koncert je otvoren himnom Brkova  uz pjesmu „Brkovi“, a nastavljen uz provjerene hitove i stvari s njihovog posljednjeg albuma „Balkanski Esperanto.

„Bio sam zakleti metalac, ali Brkovi su mi proširili horizonte. Nema sumnje, doći ću ih pogledat opet kada se vrate.“, šaljivo je zaključio posjetitelj Ivan.
 
(foto-report: Goran Orlić)

Objavljeno: Petak, 9 Studeni, 2012 /