Promocija demo albuma benda Audiozen u klub United u Osijeku - Galerije

Subota, 6 Prosinac, 2008.

Pred više od stotinjak posjetitelja u klubu United protekle subote održana je prezentacija prvog demo albuma razmjerno novog benda na slavonskoj glazbenoj sceni. Naime, riječ je o bendu Audiozen iz Osijeka u postavi: vokal Mihael Končarević i Miran Guljaš za bubnjevima koji su ujedno i tekstopisci pjesama dok se Vedran Karaman za električnom, te Luka Škaro za bas gitarom brinu o glazbenom aranžmanu. Svoju prvu svirku pred većim auditorijem održali su krajem ožujka ove godine u Mini Teataru, a od tada su nastupali širom Slavonije nerijetko i kao predgrupa s perjanicama underground scene kao što su KUD Idioti ili Lude Krawe. Simbolično, ovo im je bila deseta jubilarna svirka pa su tom prilikom  okupljenoj publici podijelili demo kompakt diskove na kojima se nalaze četiri pjesme uglavnom ljubavne i socijalne tematike.
 
Sama svirka otpočela je oko 23 sata nastupom nedavno oformljenih Enkidu (www.myspace.com/enkiduos). Iako možda mladi (članovi benda su mahom srednjoškolci!) njihovu glazbenu perspektivu najbolje odražava izražajni vokal pjevačice Ive koji je brzo razgalio okupljene i ponukao auditorij da bend prate u pjesmi plesom i pjevanjem. Nježne rock stihove ubrzo je zamijenjeno funk i rock ritmovima uz Even Steven (www.evensteven.co.nr). Iako reakcija publike na njihovu svirku nije izostala, ipak su pojedinci iz publike komentirali kako su svoj repertoar odradili odviše rutinski i kako oni to mogu i znatno bolje...
Najavljivani i umnogome hvaljeni našički sastav Ribe nije nastupio ostavivši dio publike koji je došao upravo zbog njih na cjedilu nezadovoljan redoslijedom nastupa bendova te večeri. Za komentar do zaključivanja ovog teksta nisu bili dostupni. „Razočarana sam. Nisam ih poslušala posljednji put kada su posjetili Osijek i sada su sve nas koji smo ih došli poslušati ostavili na cjedilu zbog tako banalnog razloga. Mislim da je njihov gubitak što su napustili ovakvo dobro druženje i odličnu svirku.“, izjavila je studentica Jelena.

Audiozen je zaključio večer odličnom i profesionalnom svirkom, a u maniri uzavrele atmosfere koju su stvorili u sitnim jutarnjim satima nije nedostajalo niti šutke iako je ista netipična za žanr koji sviraju. 
„Sviramo alternativni crossocer različitih stilova. Od grungea do noisea. Neki govore kako zvučimo poput Toola ili Nirvane no mi ipak samo želimo biti originalni i dosljedni sebi. To je i razlog zašto sviramo isključivo autorske stvari. Sviramo iz ljubavi. Zahvalni smo svima koji su nas došli podržati.“, izjavio je gitarist Vedran. Dečki iz Audiozena se i u budućnosti vide na pozornici pa tako početkom iduće godine dogovaraju nove svirke po Hrvatskoj, a svi koji ih žele kontaktirati ili poslušati mogu to učiniti preko njihove službene myspace stranice: www.myspace.com/audiozenos

 
G. Orilć
Fotografije: Ana-Marija Petričević-Liović

Objavljeno: Subota, 6 Prosinac, 2008 /