Koncert za gavrane- Kries u kinu Mosor - Galerije

Petak, 17 Prosinac, 2010.

Kino Mosor se pokazao kao idealan prostor za ovakav koncert. Kries i Mojmir, kao frontmen, poznati su po porukama širenja ljubavi i sreće, tako da prostor kina Mosor je svojom intimnošću samo učvrstio ljubav koja se širila među publikom.

Mojmir je koncert započeo sa pričom o razlici između vrana i gavrana. Te ptice slične vanjštine, a toliko različite nutrine. Vrane žive u jatima i život im se svodi na graktanje, dok gavrani lete i do 50 km u daljinu ne bi li našli nekoga samo svoga para i onda dalje u paru ili u malim skupinama živjeli u ljubavi. Tako da je Mojmir koncert posvetio gavranima među nama i poručio da je strah jedna od najgorih stvari koja se događa čovjeku. Iz straha ljudi su u stanju učiniti svašta (potreban nam je jako mali pogled uokolo), dok život iz srca ljubav širi i privlači sve ono lijepo (nešto što je nama ljudima očito malo teže prihvatiti - život bez drame).

Ovaj nastup Kriesa publici je darovao toliko ljubavi, energije, osmjeha, te sam sigurna da studen koja je bila vani i snijeg koji je padao po završetku koncerta, nikome nije uspio ohladiti ni dušu, a ni srce.

Unatoč tome što prostor kina Mosor izaziva nostalgiju za nekim prošlim vremenima (prošlim republikama, prošlim ideologijama), svaki održani koncert tamo, ostavlja poseban unikatan dojam. Organizacija poprilično dobra, atmosfera neopisiva, cijene super prihvatljive.

foto: M. Mihaljević

Objavljeno: Petak, 17 Prosinac, 2010 /