Hrvatske dive na opatijskoj Ljetnoj pozornici 25. srpnja

"Hrvatske dive" u sastavu Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko, nastupit će 25. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji s početkom u 21.30 sati. Uz vrhunski prateći orkestar pod vodstvom Ante Gele tijekom dvosatnog koncertna izmjenjivat će se sa svojim najvećim hitovima koje su stvarale tijekom dugogodišnjih karijera. Ove prave, istinske hrvatske dive ne treba posebno predstavljati jer njihova glazba i tijek njihove karijere poznat je svim poznavateljima vrhunske glazbe.

Tereza Kesovija, dobitnica priznanja Porin za životno djelo, jedina hrvatska izvođačica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu - pariškoj Olympiji, umjetnica koju jednostavno obožavaju Hrvatska i Francuska, umjetnica kojoj se cijeli svijet divi.

Gabi Novak, prva dama hrvatske šlageristike, velika muza i supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu učestvovala na jam sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, do nastupa na jazz festivalima na Bledu i saradnji s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim Jazz Kvartetom i B.P. Conventionom (uključivši vokalnu verziju Prohasnike "Intime"), Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog jazza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill.

Radojka Šverko, hrvatska pjevačka diva poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji (Splitski festival, Zagrebfest, Vaš šlager sezone) i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme "Svijet je moj", kompozitora Alfija Kabilja, dobija priznanje "The Most Outstanding Performance", čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin.
 
Ulaznice po cijeni od 80 kuna dostupne su na prodajnim mjestima Festivala Opatija. Sve informacije mogu se dobiti na broju telefona 051/271377.

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Srpanj, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box