Interview: Dara Bubamara - Nisam napala hrvatskog policajca

Dara Bubamara (Radojka Adžić) poznata je srbijanska turbo folk pjevačica koja je u petak 25. ožujka u MyClubu na Srdočima zabavljala sve ljubitelje te vrste glazbe. Vrlo spontana i simpatična kakva je s lakoćom nam je otkrivala svakakve detalje na poslovnom planu ali i iz svog privatnog života. EKSKLUZIVNO - najava nove pjesme "Galama" za koju je snimanje spota već u tijeku te potpuna promjena imidža folk zvijezde.

 

 

: Što vi mislite o tome da je i negativna reklama reklama? Jeste li ikada u svojoj karijeri i sami bili pratilac takvoga stava?

Pa ja nikada nisam bila u tom "filmu" i nikada nisam htjela da se piše loše o meni. Iako ja to nisam htjela, bilo je naravno. Događala su mi se tako neke stvari sa kojima ja nemam veze ali se nakraju uspostavilo da je sve to bilo radi reklame. Stvarno nisam za tu negativnu varijantu reklame i to niti malo ne podržavam ali čini mi se da je svugdje oko mene to tako.

: Zašto hrvatski mediji vrlo malo pozornosti posvećuju turbo folk sceni i njihovim izvođačima a onda su koncerti tih istih rasprodani? Postoje li još uvijek predrasude?

I meni se čini da hrvatski mediji ne podržavaju to, ali zapravo ja im na to želim reći "hvala" jer tu sad ide ona stara "zabranjeno voće je najslađe". Kad bi nas bilo previše u medijima onda ne bi svi koncerti bili rasprodani.

: Imate dosta pjesama koje su zaživjele i postale hitovi poput: Dodirni me, Opa opa, Vero nevero... Možete li izdvojiti neku koja je vama posebno draga?

Ima mnogo pjesama koje mi se sviđaju. One koje je publika prepoznala dakako da su drage i meni: Polja jagoda, Zidovi, Pali mali, Dodirni me, Sangrija. Sa zadnje ploče najdraža mi je balada "Mili moj". Sada kad razgovaramo o pjesmama također moram reći da pripremam jednu novu stvar koja će biti poklon mojoj publici pred ljeto. Pjesma je fenomenalna i zove se Galama; to je sad samo za portal Izlasci.net ekskluzivno! To je tekst Marine Tucaković, melodija je francuska. Marina je definitivno opet pogodila tekst, i smatram da je to pjesma za kojom će poludjeti svaka djevojka. Ona sadrži jednu priču sa kojom se mnoge pripadnice ženskog spola mogu poistovjetiti. Sada već pripremam spot za nju, a slijedeći tjedan mijenjam svoj imidž. Opet će biti neka nova frizura i styling; detalje vam neću u potpunosti otkriti ali poslat ću vam slike. (smijeh) Evo putem ovog portala spomenut ću i veliku turneju koju sam imala u Australiji a sada slijedi jedna u Americi i Kanadi i jedva čekam da idem.

: Pogađaju li vas negativne kritike u medijima? Postoji li neki komentar u prošlosti koji vas je osobito razljutio?

Ja sam uvijek nastojala sačuvati svoj privatni život ali isto tako mogu reći da nisam u njemu imala nekih "crnih mrlja". Sad sam se sjetila jednog konkretnog primjera koji me iznervirao i povezan je sa Hrvatskom... Dogodila se jedna više prepirka nego svađa sa hrvatskim policajcem a slijedeći dan su to mediji prenijeli u smislu da sam ja napala (naglasak na hrvatskog) tog istoga policajca. Ono što je ključno da je ta spomenuta situacija prenijeta u kontekstu skandala. Ispala sam bahata i bezobrazna na nacionalnoj bazi što je potpuno netočno. Zapravo je bila posrijedi samo jedna manja rasprava jer smo vozili malo brže ali što se ruku na srce događa mnogim ljudima svakodnevno. Mediji su od mene napravili nešto što ja nisam. Zabolili su me naslovi u tisku poput "Poludjela srbijanska folk pjevačica napala hrvatskog policajca". Ja neznam odkuda je ta priča uopće procurila u javnost. Prije svega djevojka sam koja je nježna i nikada nisam bila vulgarna. Imam toliko pristojnosti da tako nešto ne bi nikada niti našem policajcu rekla i napravila a kamoli hrvatskom. Eto to su neke stvari koje me mogu razbjesniti; tu su još kada se piše o mojim silnim operacijama i druge laži; ali na kraju krajeva to se piše i o Madonni pa šta reći...

: Već se neko vrijeme šuška o vašem duetu sa Enrique Iglesiasom... Kakva je trenutno situacija?

Moram sada otvoreno obznaniti što se tiče toga dueta sa Enriqueom nema od toga ništa. Trebala se sa njime snimiti moja pjesma "Zidovi" nakon što ju je njegov menađer poslušao i vrlo mu se svidjela. Njegovi producenti su nakon natpisa u našim novinama poludjeli jer nakon što sam ja u jednom interviewu obznanila da postoji mogućnost za duet novinari su počeli objavljivati da mi već snimamo pjesmu. To im se nije svidjelo pa su otkazali suradnju.

: Da li još uvijek živite na relaciji Paris-Novi sad? Možete li usporediti noćni život vani i na Balkanu?

Ja mislim da se nigdje ne živi kao kod nas. Uzmimo za primjer Beograd, Zagreb, Novi sad... Kod nas je toliko lijepih djevojaka, muškaraca i bezobzira na krizu (jer kriza je i vani) kod nas vlada jedno posebno ozračje. Vani samo rade, rade i rade; zanemaruju svoj izgled, ne sređuju se niti paze na odjeću unatoč svim uslovima koje imaju, a kod nas ljudi iako nemaju takve uvjete puno više paze na svoj izgled. Moja najdraža uzrečica je "selo moje je veće od Parisa" i pritome mislim na život koji imam u Novom sadu. To je moj grad i nigdje mi nije tako lijepo kao tamo!

: Smatrate li sebe zvijezdom i ponašate li se u skladu sa time? Primjerice imate li neke posebne zahtjeve na koncertima, kada gostujete u emisijama...?

Moram reći da imam sreću što se tiče toga, ne moram slati nikakve liste jer moj menađer već zna kako se stvari trebaju dogovoriti uoči moga nastupa i koje nam stvari trebaju biti osigurane. Podrazumijeva se da je to neki normalan hotel; ne patim od toga da ima pet zvjezdica niti da mora biti bijela vaza pored kreveta ali nešto pristojno je ono što očekujem. Upoznala sam dosta velikih svjetskih zvijezda koje su tako normalne, neiskompleksirane; uglavnom više zahtijevaju oni koji zapravo niti nisu zvijezde. Takvi su vjerovatno odrasli u nekoj bijedi pa čim su se domogli nekih novaca odmah glume Hollywood. Znači uvjete zaista nemam puno, ali jedino postoje neke stvari kojih se moram odricati radi pjevanja. Ne idem na tržnicu, to obavlja žena koja radi kod mene, ne mogu baš nikako izgledati na ulici, moram se svaki put dotjerati... To su jedine tako neke stvari koje recimo "moram" zato jer sam zvijezda. Jedinim svojim "zvijezdanim" trenutkom smatram onim na sceni. U svim ostalim ja sam jednostavna i normalna žena.

Slike sa koncerta Dare Bubamara u My Clubu pogledajte u GALERIJI!

T. Rogić