Novi trend: vino od marihuane

Somelijeri će uskoro morati istrenirati svoj nos za specifičan buke. U Kaliforniji je, naime, sve razvijenija proizvodnja vina sa aromom marihuane. Eksperimenti sa spajanjem ova dva opijata započeli su još prije 30-ak godina pod velom tajnosti.

Danas se, međutim, ovo piće nalazi u slobodnoj prodaji na plantažama. Doduše, u manjim količinama. Proizvođači tvrde da ispijanje ovog vina ostavlja utisak "zanimljivog blagog zujanja".

– Nisam se napušio, niti sam htio da se odreknem svoje čaše. U svakom slučaju, bilo je to neobično iskustvo – opisao je svoje impresije jedan od proizvođača.

Marihuana se miješa sa "cabernetom" ili "šhirazom". Glavni sastojak kanabisa, THC oslobađa se zahvaljujući alkoholu koji se dobija fermentacijom grožđa. Na sanduk vina obično ide pola kilograma marihuane, a cijeli proces traje oko 9 mjeseci.

Mediji pišu da sama činjenica da je pomiješano sa kanabisom, daje ovom vinu "šmek opasnosti" i "oznaku posebnosti". Ipak, glavni razlog zbog čega su se proizvođači vina odlučili na ovakvu kombinaciju sažet je u jednoj rečenici. – Jednostavno je; ljudi vole vino i vole marihuanu – rekao je predstavnik kalifornijskih vinara.

(izvor: trojka.rs)

Objavljeno: Nedjelja, 29 Travanj, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box