Čašica vas čini privlačnijim i seksipilnijim?!

Što više pijemo, imamo veći utisak da smo privlačniji i seksipilniji, utvrdili su francuski istraživači, ističući da taj osjećaj nije izazvan kemijskim svojstvima alkohola.

Naslovljena kao "Ljepota je u oku pivopije" (La beaute est dans les yeux du buveur de biere), studija je rađena u suradnji s američkim Univerzitetom u Ohiu, a objavljena u britanskom listu “Žurnalu psihologije”.

Istraživači su najprije testirali 19 mušterija jednog bara koje su pozvali da na skali od 1 do 7 ocjene svoju privlačnost, inteligenciju, originalnost i humor, a potom su im izmjerili nivo alkohola u krvi. Kao što su i očekivali, što su imali veći nivo alkohola u krvi, to su se osjećali privlačnijim i seksipilnijim.

Znanstvenici su potom testirali 94 muškarca u laboratorijskim uvjetima. Pojedini su dobili alkoholno piće, drugi pak svojevrsni placebo, tj. mislili su da piju alkohol, iako ga u njihovom piću nije bilo, dok su treći pili alkohol, a da to nisu znali. Volonteri su zatim, kao i u prethodnom eksperimentu, zamoljeni da ocjene svoju privlačnost. Ispostavilo se da su svi oni koji su mislili da su pili alkohol sebe smatrali izuzetno privlačnim, dok su oni koji su pili alkohol bez svog znanja imali daleko skromnije mišljenje o sebi.

- Naše istraživanje pokazuje da smo sami sebi privlačniji pri samoj pomisli da pijemo alkohol. Pritom količina ispijenog alkohola nema nikakav utjecaj na našu sliku o sebi - objasnio je Loran Beg, profesor socijalne psihologije na sveučilištu u francuskom gradu Grenoble.

On je objasnio da je to posljedica kulturnog fenomena po kojem nas piće čini atraktivnijim.

(izvor: trojka.rs)

Objavljeno: Ponedjeljak, 2 Travanj, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box