Ljubav zaista traje tri godine?

Koliko smo samo puta čuli rečenicu: "Ljubav traje tri godine". Francuski suvremeni pisac Frederic Beigdeber napisao je 1997. godine i knjigu istog naslova.

Nakon tri godine u vezi nastaju svađe koje dovode do gubitka seksualne želje, tvrde američki stručnjaci. Partneri koji su u vezama manje od tri godine u prosjeku se svađaju 1,2 sata tjedno, dok oni koji su u vezama dužim od tri godine na svađu potroše čak 2,7 sati tjedno.
 
Razlozi svađa su mnogobrojni, a na prvom mjestu je manjak poštovanja prema partneru, zatim prekomjerna težina, financijski problemi, higijena ili loš društveni život. 
 
Gotovo 70% parova potvrdilo je kako ih određene navike kod partnera, koje su nekada bile zanimljive i simpatične, danas jako živciraju i uzrokuju svađe.
 
Također, u tom razdoblju veze opadaju neki zajednički rituali poput odlazaka na romantične večere ili u kino. Stručnjaci zaključuju da su moderan način života i stres najčešći uzročnici kriza i raskida u vezi čiji se broj povećava upravo u ovo vrijeme.
 
(trojka.rs)
 

Objavljeno: Srijeda, 5 Rujan, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box