Interview - Ida Prester: "Da želim pare od glazbe, prije bih bila neki DJ"

Ida Prester trenutno ima pune ruke posla sa svojim bendom Lollobrigida, s kojim priprema koncertnu promociju novog albuma. Zbog toga ni tijekom blagdana nije nigdje putovala te je otkrila kako već polako jedva čeka da sve prođe, iako se jako veseli svirci i tulumu u Tvornici sljedeće subote. (preuzeto: index.hr)

"Samo smišljam kostime, plakate, izbore pjesama, k`o mlada pred vjenčanje se spremam. Samo da to prođe, kad siđem sa stagea, samo ću odapeti od sekirancije", smije se pjevačica.

Nakon promocije na redu su koncerti. "Idemo na slovensku turneju, a nakon toga idemo u Beograd, Novi Sad. Ali najveći je đir preko ljeta, tada lovimo festivale, sad su nam potvrdili da 15. rujna sviramo na velikom festivalu u Beogradu koji Prodigy organizira, skupa s njima i još nekim bendovima", otkrila je Ida za Index. No prije putovanja, na redu je promocija, koja će biti pravi spektakl već i zbog Petre, jedne od članica benda, koja je u osmom mjesecu trudnoće.

- "Show će biti već samim time što je to zadnji koncert naše Petre, koja treba roditi za tri tjedna, tako da će se jedva micati po pozornici. Stavit ćemo joj neku fotelju, da može malo odmoriti, a pozvan je i njezin ginekolog, bit će u prvom redu, ako se nešto počne događati, da uskoči", smije se Ida.
 

Ima li Ida sličnih planova: "Joj, nemam. Iako sam se s Petrom i dogovorila da ćemo to zajedno obaviti, ali ona me malo preduhitrila. A ja želim još ovaj album dobro ispromovirati, ići po svuda, a na zimu ćemo vidjeti, tko zna. Sad se još volim zabaviti s bendom, a ima i toliko posla oko svega, da to sad bio suicid za bend. A kad zazimi, otvorena sam za sve", kaže. 

Ida u novu godinu nije ušla s nekim velikim planovima te kaže da nema nekih poroka kojih se mora riješiti. "Nemam se čega rješavati, u miru sam sama sa sobom. Jedini plan koji čovjek može imati je da bude sretan i da radi stvari koje mu pašu, a ne ono što drugi od njega očekuju. Pokušavam živjeti prema nekakvom svom instinktu i za sada sam si ok", kaže.

Idin redovni posao je na radiju, gdje je voditeljica, honorarac je na HRT-u te radi neke angažmane sa strane. Da li bi mogla živjeti da se osloni samo na bend i glazbu.

- "Ne bih. Najzdravije je kad to prihvatiš kao hobi, nema od toga puno para, to je samo jedna velika strast. A i naporno je, truckaš se kombijem na gaže, ne znaš što te čeka, gdje ćeš spavati, bend je krvava opcija za imati ga. Ali to je gušt, nešto što voliš, a da želim neke pare, prije bih bila neki DJ. Ovako, kad se raspodijeli honorar, to je porka mizerija, ali i ljubav prema tome da ljudima isporučiš tu neku emociju na pozornici. 

Tko to jednom proba, rijetko se toga može riješiti. Ali kad to počneš doživljavati kao posao, postane ti opterećenje. Gledam ljude koji pokušavaju živjeti od toga, to je totalni pritisak, brojiš ljude koji će ti doći na koncert, paranoja ti je hoće li se nekome svidjeti neka pjesma, a ovako radiš za sebe. Ako pronađeš neke ljude koji `briju istu spiku kao i ti`, kojim se to sviđa, to je samo bonus", misli Ida. 

(preuzeto: index.hr)