Interview: Fatboy Slim

Fatboy Slim: Vraćam se u Hrvatsku jer je publika fenomenalna. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u Umagu, Fatboy Slim ove godine dolazi na plažu Zrće u sklopu 24-satnog projekta Big Beach.

Izola, 29. svibanj 2011. – Obzirom da je Fatboy Slim nastupao u neposrednoj blizini Hrvatske, u slovenskoj Izoli bilo bi zaista šteta ne osjetiti dašak atmosfere koju svaki put pripremi za svoje fanove. S Fatboy Slimom smo razgovarali neposredno prije početka nastupa u Ambasadi Gavioli što je ujedno bio i njegov prvi posjet Sloveniji.

- „Hrvatska? Naravno da se sjećam Hrvatske – to je bio nezaboravni nastup na teniskom stadionu i ako se ne varami  publika je u potpunosti uživala. Veselim se povratku u Hrvatsku jer je publika zaista fenomenalna. Tijekom cijelog nastupa sam osjetio konstantnu interakciju sa svim fanovima.“ – odgovorio nam je na naše uvodno predstavljanje tko smo i da dolazimo iz Hrvatske. Kako nismo imali puno vremena, upitali smo ga, obzirom na njegova iskustva po najvećim svjetskim plažama, koji nastup mu je najdraži?

- „To je definitivno moj rodni grad (New York op.a.)  i Brighton plaža. Iako je svaki nastup bio nezaboravan, nekako me srce uvijek vuče na Brighton beach.“  A što mogu očekivati njegovi fanovi na Zrću, 09.07. ove godine?

- „Svakako neka se pripreme na ludu zabavu, nezaboravan provod i puno dobre muzike!“  Nismo mogli, a da mu ne spomenemo kako se po svijetu priča da su Hrvatice jedne od najljepših žena na svijetu, na što se pristojno se izvukao te, pokazavši prsten na ruci rekao:

- „ Ja sam oženjeni čovjek.“  Nakon što smo snimili najavu gdje je na hrvatskom rekao „Vidimo se na Zrću!“, zahvalili smo mu se na vremenu i uputili se prema DJ pultu.

Kako opisati početak njegovog nastupa? Ruke u zraku, delirij, euforija, djevojke koje plaču (istina je, jedna je stajala pored nas op.a.) i blicevi fotoaparata. Prva pjesma bila je Praise you, no ubrzo nakon toga je pustio remix Billy Jean koji je izazvao potpunu pomutnju u klubu. Sudeći prema nastupu u Izoli, Fatboy Slim je jedan od onih DJ-a koje zaista volite slušati i uživati u njegovom radu. S druge strane, on je izuzetno pozitivna osoba kojoj je jako važna inteakcija s publikom te se upravo radi toga može pohvaliti s brojnim fanovima diljem svijeta. Nas je oduševio jednako kao i fanove u Izoli, te se s nestrpljenjem čekamo njegov nastup na Zrću, 09.07.2011. Kako je i on sam rekao „Vidimo se na Zrću!“

 

(preuzeto: Mirta Kišak Mučnjak)