Interview - Parni Valjak: "U Hrvatskoj vlada provincijalni kompleks, zato nas ne žele komentirati"

Ne treba nužno biti jutarnji tip da bi se gostovalo u Jutarnjem showu. Dokazao je to legendarni rock band Parni Valjak koji je jutros posjetio studio Antene Zagreb. 'Rokeri se u ovo vrijeme vraćaju kući, nahranim mačke pa odem spavati', rekao je pospani Aki.

Bend jer upravo u procesu snimanja spota, aktualna pjesma 'Vjeruj' preko noći je postala hit, a Valjak je i zaštitno lice akcije koja promovira najveću do sada volonterski akciju u hrvatskoj 'Vjeruj, tu sam čovjek'.  'Odabrali smo ih jer se oni još dobro sjećaju zlatnog doba volontiranja, kada se to zvalo radna akcija', našalila se gospođa Marinka Akrap iz dm – a koji organizira ovu akciji u suradnji s Hrvatskim volonterskim centrom.

Valjak je podržao i nadolazeću akciju Antene Zagreb 'Za ljepši grad' u sklopu koje će biti obnovljene tri derutne lokacije u Gradu.

Bero je pozvao gradske vlastodršce da se poput njega biciklom provozaju od novog Zagreba do Dubrave pa će im brzo biti jasno koliko su uvjeti u gradu loši. Hus je priznao da živi u blizini predsjedničkih dvora: 'pa na taj dio paze', rekao je. Brka u Zagrebu smeta 'komercijalizacija kvadrata', 'Nitko ne razmišlja da ljudi negdje moraju i hodati', rekao je.

 

 

Barbaru je zanimalo i kako to da hrvatski bendovi nerado jedni druge komentiraju. Jurica Pađen naime nije htio komentirati Valjak i njihov uspjeh pa se postavilo pitanje, odakle rivalstvo. 'Nemam animoziteta prema konkurenciji i ne znam iskreno zašto nas ne žele komentirati. Nitko sretniji od mene da svaki dan neki hrvatski bend radi koncert u Areni. U Hrvatskoj vlada taj jedan provincijalni kompleks pa nam je dobro sve što je strano, a vlastitu kvalitetu ne znamo cijeniti'.

Iako jedan od najdugovječnijih hrvatskih bendova Valjak još uvijek nije ispunio sve želje, svirali su na broju i na kamionu pa bi prije kraja karijere voljeli odraditi i avion.