Konoba Valle Losca

Lokacija

A. Štangera 2
Volosko
Croatia
Mobitel/telefon: 
+385955803757
Radno Vrijeme: 
07:00 - 23:00

Konoba Valle Losca, Volosko, Opatija

Mjesto je to koje još od 1969 g. uspješno djeluje kao ugostiteljski objekt. Polako ali sigurno konoba se kroz dugi niz godina uzdizala u gastronomskom smislu skupljajući iskustvo i njegujući tradiciju na ovim prostorima. Svako razdoblje donijelo je ponešto novijih jela, a spoj najboljih jela po izboru gostiju usmjerilo je i današnje poslovanje konobe.

Strogo orijentirani na domaću tradicionalnu kuhinju sa spojem modernog načina čuvanja i zgotovljavanja namirnica, svojim interijerom i mladim timom ljudi koji vole svoj posao možemo slobodno ustvrditi da je to prava mala gurmanska meka koju nipošto ne smijete zaobići.

Dolaskom u konobu odmah smo se sjetili one „veličina nije bitna“ jer konoba je zbilja prava konobica gdje je sve posloženo po starinski do najmanjeg detalja tako da imate osjećaj da ste u malom gastro muzeju. I onda nakon nekog vremena provedenog u konobi shvatite da je „veličina itekako bitna“ odnosno možda i presudna, jer u konobi dominiraju dva velika stola koja htjeli Vi to ili ne konobi daju onu istinsku draž i čine ju još zanimljivijom. U ugodnoj pomalo kozmopolitanskoj atmosferi tu možete sresti zbilja zanimljive ljude, mjesto je to za sve, odnosno svatko tko zaviri u konobu pronađe ponešto za svoje gušte, tako da se opet vraćamo na ona dva stola za kojima uvijek krene neka zajednička priča, lijepo je vidjeti umjetnike, doktore, poduzetnike, privatnike, radnike, studente, domaće ljude i sve ostale kako kad su za tim stolom uvijek nađu neku zajedničku temu i dok uživaju u domaćoj kuhinji i obično vinu sretnih lica komentiraju aktualne dnevne teme ili se prisjećaju nekih divnih vremena. Ovdje se možete uvjeriti da ljubav i sreća stvarno idu kroz želudac, jer gotovo je nezamislivo komentirati neke teme koje baš nisu vesele, a koje se u konobi komentiraju punih usta i kroz smijeh.

A  što to ljude čini tako sretnim i zadovoljnim pokušali smo doznati u razgovoru sa vlasnicima koji nam otkrivaju da su oni veliki ljubitelji ića i pića te da su to samo podijelili sa svojim gostima;

Svako novo jelo koje ide u jelovnik prvo kušamo svi skupa i ako je većina zadovoljna onda nudimo gostima. Glavnina ponude sastoji se na tradicionalnim autothonim jelima uz dodatke sezonskih namirnica, tako da pratimo prirodan tijek i sezonu namirnica u cijeloj regiji s naglaskom na Istru od kuda potječe većina namirnica. Na taj način pokušavamo prezentirati gostima sve čari šparuga, vrganja, maruna i ostalih prirodnih delicija. Tako da kod nas uvijek možete probati razne kombinacije domaćih tjestenina koje sami spravljamo, domaći istrijanski pršut ili razna pretežito mesna jela. Nabrojati ću Vam samo dio ponude jer i ponuda se mijenja sukladno sezoni jela a trenutno se nudi :

-Hladna predjela –    domaći- istarski pršut, kobasice, salamin, panceta… razni sirevi  ovčji, od tartufa …

-Juhe-  od kopriva, bundeve, vrganja…

-Topla predjela-  domaće tjestenine (fuži, njoki, pljukanci, ravioli)  u varijantama od tartufa, kozica, pršuta, vrganja, sira …

-Glavna jela-   Creska janjetina na roštilju, kravlji obrazi u šugu, špikovana divljač, biftek sa vrganjima i marunima, juneći gulaš…

-Deserti-  kolač sa lješnjakom,marunima i brusnicom, semifredo od vanilije i ružmarina, panacota sa malinama…  

Kako su ovakva jela sama po sebi zanimljiva, a u suštini jednostavna uvijek nastojimo slušati želje gosta da bih kompletna usluga bila odlična. U našoj ponudi istaknuli bi i vina kao jednu od sastavni stvari dobroga obroka, tako da uvijek imamo neku posebnu promotivnu ponudu kako bih gostima ponudili kvalitetno i povoljno vino. Trenutno nudimo malvaziju Polesina i Chardonay Julio Ferenac po cijeni od 85kn za butelju. U biti cijela koncepcija poslovanja konobe kao i vizija i misija temelji se na tome da gostima ponudimo jednu kvalitetnu uslugu koja na kraju ne košta mnogo, znači prilagoditi se svakomu gostu sukladno njegovim financijskim mogućnostima, a da pri tomu kvaliteta nije upitna. Tako da kod nas imate i preko radnog tjedna i marende od 10 do 15h po cijeni od 28kn u što je uključena i miješana salata,domaći kruh kao i minimalno izbor od četiri vrste jela.

Najveća posebnost odnosno eksluzivnost naše konobe je u tomu da ju svi mogu imati za sebe, znači svatko bez obzira bio to rodjendan, poslovna večera ili bilo koji drugi razlog može rezervirati konobu samo za sebe, gdje dobiva privatnost i kompletnu uslugu prilagođenu isključivo željama zakupca konobe. Moguće je rezervirati svaki dan iza 17h i cijelu nedjelju, u dogovoru spremni smo ispuniti apsolutno sve želje što se tiče hrane i pića.

Mogli bismo nabrajati u nedogled sve zanimljivosti koje ovo zaista predivno mjesto pruža, tako da za kraj ćemo vam reći samo dođite, probajte, doživite isplati se.

Organiziramo evente – momačke, djevojačke, rođendane...