Istraživanje kaže: Homofobi su latentni homoseksualci

Poricanje i napad mogu biti vrlo moćan obrambeni mehanizam. U obrambene mehanizme spada i homofobija, tvrde znanstvenici iz sveučilišta u Rochesteru, Essexu i Santa Barbari.

Grupa znanstvenika zaključila je da mladi studenti koji su homofobi, negativna osjećanja prema homoseksualcima, gaje imaju slične tendencije. Budući da vide sličnosti kod sebe i kod homoseksualaca, prema njima pokazuju mržnju, piše “Science Daily”.

-Pojedinci koji tvrde da su heteroseksualci, ali u psihološkim testovima pokazuju veliku privlačnost prema istom spolu, osjećaju se ugroženo od homoseksualaca jer oni imaju slične tendencije-, izjavio je vodeći znanstvenik istraživanja. Cijela studija će biti objavljena ovog mjeseca u jednom stručnom časopisu za psihologiju. Istraživanje je provedeno na četiri različite lokacije u Njemačkoj i SAD-u na 160 studenata.

Istraživači su određivali seksualnu orijentaciju svojih ispitanika, a zatom mjerili njihove reakcije na riječi i fotografije homoseksualaca i heteroseksualaca. Oni koji su brzo reagirali na fotografije homoseksualaca, a sporo na fotografije heteroseksualaca su homoseksualne prirode.

- U mnogim slučajevima ljudi koji ne znaju koje su orijentacije vode unutrašnji rat koji izlazi van. U heteroseksualnom društvu, život je sam po sebi izazov za homoseksualce. No, u homofobičnim okruženjima, bit dio manjine, može biti stvarno zastrašujuće", zaključili su istraživači.

(izvor: trojka.rs)

Objavljeno: Utorak, 10 Travanj, 2012 /

Marketing

Marketing

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

FB Box