Seks preko Skypea - može!

Jeste li ikada bili u vezi na daljinu? Onda ste upoznati sa procedurom: dugi periodi bez dragoga, seksualna frustracija i telefonski računi koji idu nebu pod oblake, a da niste stigli ni da kažete "Nedostaješ mi". 

Ali kompjuteri su tu da nam pomognu uz pametni, uz to i besplatni, softver koji će se pobrinuti za opstanak vaše veze i zdrav seksualni život. A kako ga iskoristiti na najbolji mogući način, pa čak i ako ste blizu, ali želite nešto novo?

 

 

1. Odaberite pravi trenutak

 - I najavanturističkijim parovima je često u početku teško započeti igru -, objašnjava stručnjakinja za seksualno zdravlje Jill Michelson.

- Odredite vrijeme koje odgovara trenutku. To sigurno nije tokom razgovora o visini računa za struju. Radije predložite akciju kada govorite o tome koliko jedno drugome nedostajete i kako bi baš sada voljeli imati seks.

2. Planirajte unaprijed

Dogovorite "Skype dejt" kada znate da ste oboje sami kod kuće i oslobođeni od stresa. Ne samo da će vas to smiriti nakon napornog dana na poslu nego će vam pružiti nešto čemu ćete se radovati.

3. Pobrinite se za doživljaj

- Iskustvo će biti mnogo bolje ako svoju okolinu sredite tako da postignete senzualni doživljaj -, kaže Michelson.

- Nema ničeg seksi u Skype seksu dok se u pozadini vrte večernje vijesti. - Isključite TV, prigušite svjetla, upalite neku senzualnu muziku i obucite seksi donji veš. Možete biti i goli ako se tako osjećate udobno.

 

 

4. Budite spremni

Ne bi bilo cool obećati partneru ludo sexy iskustvo i onda se uplašiti kada treba da se prijeđe na pravu stvar. Dajte sebi vremena i stavite na papir listu stvari koje možete kazati, a za koje znate da uzbuđuju vašeg dragog i vas.

5. Vizualizirajte

Seksologinja dr. Janet Hall predlaže pokretanje akcije uz snažne slike.

- Razgovarajte o tome što imate na sebi, mjestima na kojima se dodirujete i kakav je to osećaj. Pitajte ga šta bi vam radio da je sada pored vas -.

Naravno ako je kamera uključena nema potrebe za tolikim razgovorom - samo mu recite koliko bi željeli da je pored vas sada dok se dirate po...

 

(izvor: trojka.rs/Cosmopolitan)