Apple predstavio nove proizvode: najiščekivaniji iPad mini

Apple je u San Joseu u Kaliforniji započeo predstavljanje novih uređaja, a najviše se iščekivao iPad Mini. Predstavljanje u San Joseu započeo je izvršni direktor tvrtke Tim Cook, pričom o tržišnom uspjehu posljednjeg Appleovog proizvoda, iPhonea 5, uz video koji prikazuje redove kupaca koji čekaju kako bi se domogli nove "igračke".

Pohvalio se i da u svijetu trenutno više od 200 milijuna uređaja radi na njihovom novom operativnom sustavu iOS6. Preko njega dosad je skinuto 35 milijardi aplikacija, za koje je Apple programerima platio šest i pol milijardi dolara, prenosi New York Times.

Nakon njega na pozornicu se popeo Phil Schiller, dopredsjednik marketinškog odjela Applea, kako bi predstavio novi 13-inčni MacBook Pro. On je 20 posto tanji od prethodne verzije i gotovo pola kilograma lakši, a Schiller tvrdi da je "najuzbudljivije ono unutra": "Sve je napravljeno potpuno ispočetka". Koštat će 1699 dolara. 
 
Nakon toga, predstavljen je i novi Mac Mini; on ima bluetooth i wi-fi, a koštat će 599 dolara. Novu je verziju dobio i iMac, koji je tanja i manja verzija prethodne generacije. On je čak 80 posto tanji od prethodnika te tri i pol kilograma lakši, a čitav mu je hardver sklopljen u jedan komad, kombinirat će flash memoriju i tvrdi disk. Bit će dostupan u dvije veličine: 27 inča i 21,5 inča.
 

 
Na pozornicu se potom vratio Tim Cook koji se prvo pohvalio da je prije dva tjedna iPad prešao granicu od 100 milijuna prodanih primjeraka, a potom je uslijedilo iznenađenje koje nitko nije očekivao: Schiller je predstavio novu, četvrtu generacija iPada, i to samo sedam mjeseci nakon predstavljanja posljednje verzije.
 
Potom je napokon predstavljen i "Mini", koji stane u jednu ruku. Lagan je "poput papira", izjavio je Schiller, a ima ekran od 7,9 inča, tanak je 7,2 milimetra te 53 posto lakši od klasičnog iPada. Na njemu će biti dostupno više od 275 tisuća aplikacija, baš kao i na iPadu. Prodavat će se po cijeni od 329 dolara.
 
(preuzeto: index.hr)