Tarpon Restaurant Bar

Lokacija

Savska Cesta 41
Zagreb
Croatia
45° 47' 54.2544" N, 15° 57' 44.1396" E
Kontakt osoba: 
Mario Jajaš
Mobitel/telefon: 
+385916177409
Radno Vrijeme: 
07:00-04:00
Javascript is required to view this map.

Uživajte u našim jelima i pićima, a kroz priču koja slijedi - upoznajte nas.
Ambijent Tarpona ne može vas ostaviti ravnodušnim. Neki gosti naglašavaju njegov metropolitanski duh, neki se osjećaju kao da su u centru New Yorka, drugi pak uživaju u toplini crnih i smeđih tonova...no kako ljubav ide kroz želudac, svi se Tarponu iznova vraćaju zbog kuhinje, biranih jela i pića.
Nastavljajući se na dojmove koje ostavlja arhitektura prostora, hrana nastavlja pričati jednako zanimljivu i jedinstvenu priču. Ovdje moramo razriješiti jednu bitnu činjenicu. Tarpon jest riba, ali ovo nije riblji restoran. Dapače, Tarpon se etablirao kao restoran gdje se jedu odlična mesna jela. Po forumima ćete naći komentare kako se najbolji tartar biftek može pojesti upravo kod nas. Odlične ocjene stižu i za Tarpon biftek (biftek punjen pršutom i rikulom u umaku od tartufate i limuna, posuto svježim tartufima). Svako jelo na našem jelovniku zaslužuje vašu pažnju, a ona jela koja u svom nazivu sadrže ime TARPON zaista su jedinstvena.
No, zašto se onda restoran zove po ribi? I zbog čeka vas sa zidova gleda bezbroj ribljih skulptura? Priča je prava hemingvejska. Bio jednom jedan strastveni sportski ribolovac. Ribu je lovio po svim svjetskim morima. I ulovio je svakakvih trofejnih primjeraka, no riba tarpon ostala je tek želja. Jednom će je uhvatiti. Nema odustajanja. Naziv restorana je svojevrsni homage upravo tomu.
"Ipak ću je ubiti - reče on. Mada to nije pošteno, mislio je, ali pokazaću joj što sve jedan čovjek može učiniti i izdržati.” Hemingway - Starac i more
Zapravo bi odličan naziv restorana bio „Dr Jekyll and Mr Hyde“ ili „Two faces“ . Tijekom tjedna to je mirni i gotovo savršeni kutak, baš kao dr. Jekyll. To je idealno mjesto za provesti pauzu tijekom radnog dana koristeći pogodnosti gablec menija ili kao mjesto za odmor i predah poslovnjaka koji će između sastanaka, prezentacija, fokus grupa i tko zna kakvih sve korporativnih vratolomija otići u Tarpon po dnevnu dozu odmora ili neformalnije komunikacije s poslovnim partnerom.
Vikendom iza 23 sata, kad Savska utihne i noćni portir potjera i zadnjeg radoholičara iz Zagrepčanke, Tarponova Mr.Hyde strana preuzima primat. Tarpon je u vrlo kratko vrijeme postao popularno mjesto za subotnje izlaske. Živa glazba, uz bogatu ponudu jela i pića, učinili su ga nezaobilaznim IN mjestom.
“Slobodno vrijeme većine ljudi ispunjeno je ili čulnim uživanjima i ludorijama ili dosadom i tupošću.” Arthur Schopenhauer
www.tarpon.com.hr